Slimme tips om een huis te kopen

Slimme tips om een huis te kopen

Uitgekeken op je huidige huis? Eens moet of wil je eens ergens anders wonen. Kortom: Je wilt verhuizen naar een ander huis – hoe pak je dat aan? Hierbij enige aanwijzingen voor het kopen van een nieuwe woning.

Bij het kopen van een woning is de belangrijkste tip: let op de locatie! De waarde van een huis wordt grotendeels bepaald door de plek van de woning. Zelf binnen de plaats kunnen prijzen enorm verschillen. Dus of je nu een koopwoning zoekt in Amsterdam of een huis op het platteland, de gouden tip is om niet alleen oog te hebben voor de staat van de woning, maar vooral ook naar de locatie. Bedenk dat de woning zelf altijd is te verbouwen, maar de plek van de woning niet.

Een tip om geld te besparen. Wanneer je een makelaar wilt inhuren, vergeet dan niet bij verschillende makelaars om offerte te vragen. Dat kan veel geld schelen. De ene makelaar brengt veel hogere kosten in rekening dan de andere.

Je hebt gevonden wat je aanspreekt, maar nu moet je de woning nog kopen. Het doen van een bod op een huis blijft altijd spannend. Je doet het niet elke dag. Er zijn veel dingen om onzeker over te zijn. Overweeg een aankoopmakelaar in te huren voor het doen van een bod. De makelaar weet wat woningen in de omgeving mogen kosten. Hij kan zien wat er nog aan de woning moet gebeuren. En hij is gewend om te onderhandelen. En een makelaar laat zich niet snel meeslepen door emotie. Een goede aankoopmakelaar bespaart je daarmee veel geld.

Schakel een lokale makelaar in voor het zoeken. Een makelaar kent de lokale markt goed. Hij weet precies welke buurten goed zijn. Kennis van de markt kan je veel tijd besparen bij het bezoeken van mogelijke nieuwe woningen.

Maar hoe vind je een woning? De wijze waarop je een huis vindt ligt voor de hand: kijk op Funda. Funda is de meeste bekende site met een aanbod van woningen. Op Funda komen woningen van niet-NVM makelaars slechter naar voren. Het kan zo maar zijn dat jouw huis niet goed vindbaar is op Funda. Kijk daarom ook altijd op andere sites als je je droomhuis nog niet gevonden hebt. Kijk bijvoorbeeld ook eens op Marktplaats, waar veel particulieren hun woning te koop aanbieden.

Succes met het vinden van jouw droomhuis!