Mamafietsen

De mamafiets: geniet van deze extra hulp!

Een mamafiets aanschaffen, waarom zou je dat doen? Je volgt niet alleen een immens populaire trend, maar je zult ook ontdekken hoeveel voordelen een mamafiets met zich mee brengt. Deze geweldig ontworpen fiets maakt het leven van iedere ouder net een stukje makkelijker, en dat is ideaal, want we kunnen allemaal wel wat extra hulp gebruiken. Wanneer jij je kinderen dagelijks naar school brengt met je nieuwe fiets ben je ten eerste veilig bezig, maar zul je ook optimaal kunnen genieten van het sublieme comfort van je nieuwe favoriete vervoer!

 

De voordelen van een mamafiets

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een mamafiets? Het maakt het fietsen in de eerste plaats een stuk veiliger. Dankzij de brede banden heb je niet alleen een goede grip op de weg, maar kun je dus op iedere ondergrond goed fietsen: gras, asfalt, grind, maar ook door plassen op de weg. Het zadel wordt volledig afgestemd op de lengte van je benen, waardoor er een perfecte verhouding ontstaat tijdens het op en afstappen. Dit wordt ook nog eens makkelijk gemaakt door het lage frame. Iedere ouder kan profiteren van al deze handige extra’s die deze fiets zo speciaal maken.

 

Nog meer pluspunten

Daarnaast is de mamafiets een stuk veiliger dan een gewone fiets. Dit komt niet alleen door de brede banden, maar ook andere extra’s die aan de veiligheid bijdragen. Zo heeft het stuur een begrenzer, waardoor het stuur stil blijft staan terwijl je je kind uit het voorzitje haalt. Normaalgesproken blijft het stuur heen en weer wiebelen, wat een onstabiele situatie geeft. Verder draagt ook de dubbele standaard bij aan veiligheid en stabiliteit. Je hoeft je fiets niet meer tegen een muurtje te plaatsen voor veiligheid, maar dankzij de standaard blijft de fiets stevig overeind staan, ook als jij je kinderen van de fiets tilt.

 

Kies voor een betaalbare mamafiets

De gemiddelde mamafiets kost rond de €600, maar als je een kleiner budget hebt kun je ook naar betaalbare moederfietsen kijken. Zo zijn er ook een aantal minder bekende merken waar je minder betaalt, maar zijn er ook tweedehands fietsen te koop. Marktplaats is een voorbeeld van een website waar je een tweedehands mamafiets kunt kopen, maar ook bij de fietsenwinkel staan er vaak enkele goedkopere fietsen apart. Er kan dus flink wat geld bespaart worden, en niet alleen met tweedehands, want er zijn ook regelmatig kortingen op mamafietsen.

 

De verschillende merken

Gazelle, Sparta, Cortina: deze en nog meer merken hebben mamafietsen op de markt gebracht. En ieder merk heeft ook weer verschillende modellen en uitvoeringen te koop, waardoor de keuze enorm is. De bekendere merken staan wel bekend om hun kwaliteit, maar ook bij minder bekende merken kun je een mooie mamafiets kopen. Let in de eerste plaats niet op het merk, maar op wat jouw wensen zijn in het uitkiezen van een nieuwe fiets. En wanneer je een duidelijk budget hebt moet je hier natuurlijk ook rekening mee houden. Op deze manier heb je een beeld voor ogen en kun je op basis hiervan je merkkeuze maken.

 

Voordelige mamafietsen vind je op https://www.fietshemel.nl/